Meghívlak egy hosszú, közös utazásra a Világba.

2016. június 04. 01:04 - K.R.R.K

Miről is szól az Exortus valójában?

Hatalmas öröm számomra, hogy bő egy év munka után nemsokára készen van a könyv kézirata, amit nevezhetünk úgymond egy kezdetleges verziónak is. Az igazán izgalmas dolgok csak most következnek, a könyvet "rendbe kell rakni", olyanná kell tenni, hogy valóban tökéletes legyen és olvasható.

Ráadásképpen még néhány információmorzsát is elhintek, hogy tisztábban lássunk.

Az "Exortus" története egy leáldozóban lévő, középkorias, kitalált világba vezeti el az olvasót. Az a kor azonban, amelyet megismerhettünk már millió és millió fantasyból, a hősök és bátrak ideje, már elmúlt. A lovagok eltűnőben vannak, ahogy a becsület is, a királyságok csillaga hanyatlóban, az uralkodók tisztelete eltűnőben. Már nem pusztítanak a hódító háborúk, nem szennyezi vér a földeket, nem állnak világraszóló erődítmények sehol. A Föld, a Víz, a Tűz és a Levegő országainak lakói látszólagos békében, ám önpusztító, komor letargiában élik mindennapjaikat. Az emberek már csak a hétköznapi kis örömökben próbálják meglelni a boldogságukat, a hanyatló világban pedig egyre kevésbé találják meg helyüket, céljaik értelmetlenné válnak.

Egy ilyen világban jelenik meg egyik napról a másikra a titokzatos Őrült, hogy mindent, ami még áll, egyetlen pillanat alatt romba döntsön. Vajon lesz-e, aki megpróbálja megállítani a tragédiák sorozatát? Van-e valaki még a Világban, aki nem révedezve keresi az elveszett, dicső múltat, aki nem csak beletörődve veszi tudomásul, hogy körülötte lassan, de biztosan minden elkezd végleg romba dőlni? Van-e valaki, akit még érdekel a Világ sorsa, aki a jövőbe tekint?

Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a könyv, ahogy számtalan más téma is előkerül, amik napjainkban is hétről hétre terítékre kerülnek. Ráébredhetünk, hogy a Világ a mi világunk, az emberek mi vagyunk, a történeteik a mi történeteink, az életük a mi életünk. A kérdés pedig talán ma is mindenkinek ugyanaz: érdekel valakit még a jövő, van, aki felelősséget vállal még azért, ami száz év múlva lesz, vagy hagyjuk, hogy a gonosz bejusson és elpusztítson mindent? Egyáltalán ki a gonosz? Kérdések és válaszok, ez lesz az Exortus - a kezdet, egy hosszú úton megtett első lépés a Másik Világban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagmas.blog.hu/api/trackback/id/tr508777200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Meghívlak egy hosszú, közös utazásra a Világba.
süti beállítások módosítása